Leif de Leeuw Band plays The Allman Brothers Band in Trefpunt Thesinge.
Bezetting
Leif de Leeuw: gitaar
Sem Jansen: gitaar en zang
Boris Oud: bas
Tim Koning: drums
Joram Bemelmans: drums
Rick Linzel : toetsen
Jasper Schalks: zang en gitaar
Over de band
De Leif de Leeuw Band is geformeerd rondom de getalenteerde gitarist Leif de Leeuw. Samen met zanger/gitarist Sem Jansen, drummer Tim Koning en bassist Boris Oud vormt hij dit bijzondere kwartet. De band speelt bluesrock met veel dampende riffs en snijdende twin-leads. Dat alles overgoten met een vette seventies saus. Leif en zijn band behoren tot de top van de Nederlandse blues-scène. Leif is beïnvloed door grootheden als Jeff Beck, David Gilmour én The Allman Brothers. Leif won al vanaf jonge leeftijd diverse muziekprijzen. Zo won hij tot twee keer toe de Sena Young Talent Guitar Award (2009 en 2013) en werd hij in 2016 door de lezers van het magazine ‘De Gitarist’ uitgeroepen tot beste blues(rock) gitarist van de Benelux. In 2017 werd hij twee maal genomineerd voor deze prijs; als ‘Beste Gitarist Benelux’ én ‘Beste Blues(rock)/country/folk gitarist’. Ook de band, bestaande uit Leif de Leeuw (gitaar), Tim Koning (drums), Boris Oud (basgitaar) en Sem Jansen (gitaar en vocals), viel meerdere malen in de prijzen. Zo wonnen zij eind 2014 de Dutch Blues Challenge en werden ze in 2015 door de European Blues Awards uitgeroepen tot ‘Best Band 2015’.
Wie in de afgelopen jaren naar een show van de Leif de Leeuw Band is geweest weet dat het geen standaard blues-band is. Leif: "We zijn nooit bang geweest om andere stijlen te mengen met blues, dat houdt het juist spannend." Bands als de Allman Brothers Band, The Wood Brothers en Blackberry Smoke zijn een flinke inspiratie voor de band, ook zij mengen allerlei stijlen om vervolgens hun eigen sound te vormen. In april 2017 speelde Leif met zijn band in de Boerderij als support van Devon Allman, de zoon van de legendarische muzikant Gregg Allman. Een maand later overleed Gregg aan de gevolgen van leverkanker. Dat bleek het einde van het Allman Brothers tijdperk en was voor Leif een belangrijke trigger om deze muzikale uitdaging aan te gaan. "The Allman Brothers Band kreeg hun unieke sound doordat ze blues met jazz, rock en country mengden. Dit sluit volledig aan met wat wij gaaf vinden." aldus Leif. Ook het jam-element, als in de muziek van The Allman Brothers Band, is iets wat er de afgelopen tijd bij de Leif de Leeuw Band in is geslopen. "The Allman Brothers hadden de unieke gave om van een song van drie minuten die al te gek was een jam te maken van een kwartier die van het begin tot einde interessant bleef. Deze vrijheid van het jammen proberen wij live ook te vangen."
Tijdens dit concert brengt Leif met een uitgebreide bezetting – twee drummers, een hammond orgel en een extra zanger – een eerbetoon aan de beroemde Southern-Rockers. Klassiekers als Ramblin’ Man, Jessica en Whipping Post zullen onder andere op de setlist staan. Om de tribute-show extra speciaal te maken is de hulp van een aantal muzikale vrienden ingeroepen. Omdat The Allman Brothers met twee drummers speelden, schuift Joram Bemelmans aan als tweede man naast vaste drummer Tim Koning. Multitalent Rick Linzel zal op deze tour meegaan als toetsenist. En last but not least, Jasper Schalks als extra zanger en gitarist. Jasper heeft de afgelopen jaren flink naam gemaakt als singer-songwriter maar kan in een ondersteunende rol ook prima uit de voeten.
foto: Sasha Ivantic
Sheewawah speelt in dorpshuis Ruischerbrug.
Bezetting
Jeroen Kant: gitaar & zang
Judith Renkema: basgitaar
Yori Olijslagers: drums
Over de band
Oprichter Jeroen Kant over zijn nieuwe band: "Sheewawah is het nieuwe Nederlandse powertrio wat in alles energie uitschreeuwt. Grandioze zompige moddervette bas, stuwende drumklappen, duizelingwekkende aardse lead-gitaar en steengoeie liedjes. Denk The Black Keys, denk Jimi Hendrix Band Of Gypsys. Maar dan in het Nederlands. Je denkt dat het niet kan, maar het kan dus wèl! De wortels diep in de Amerikaanse muziekgeschiedenis, de kop alert in de wind. Levendig, toegewijd en frontaal: SHEEWAWAH!!!"
De pers over de eerste plaat: "Een heerlijk relevant nieuw Nederlands bandje" (OOR). "Een plaat waar menig Amerikaanse bluesband jaloers op kan zijn" (Festivalinfo). "Sheewawah debuteert zeer overtuigend met dit album waarop wordt aangetoond dat je wel degelijk in het Nederlands de blues kan hebben" (BluesMagazine). "Op het debuut van Sheewawah speelt Jeroen Kant de elektrische gitaar alsof hij die zojuist heeft uitgevonden" (Kippenvel.net)
Wat je verder nog over Sheewawah moet weten: 1. ze staan op 7 oktober in de finale van de Dutch Blues Challenge. 2. Ze doen mee aan de Popronde 2018. 3. Bassiste Judith speelt verder nog bij JW Roy, Judy Blank, Komodo e.a. 4. Yori is o.a. bekend als drummer van Kyteman Orchestra.
Filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=lN8JcSpuElo
Ocobar treedt op in Café Moeke Vaatstra in Zuidwolde.
Bezetting
Cok van Vuuren: gitaar
Bart Wijtman: bas en toetsen
Rob Wijtman: drums
Over de band
"Ocobar, legendarisch trio uit Rotterdam met de gebroeders Bart en Rob Wijtman op bas en drums en gitarist Cok van Vuuren. Bekend van het tv-programma Holland Sport; het podium gedeeld met Wilfried de Jong, Leo Blokhuis, Nico Dijkshoorn, Ricky Koole, Frank Lammers e.v.a. Sinds een jaar of twee ook op diverse podia te zien met een opwindende en dampende Rhythm & Blues set. Gebaseerd op de legendarische Amerikaanse muziek uit de jaren 50. Sun studio, Chicago Blues, New Orleans fun. Maar dan met de eigentijdse onmiskenbare OCOBAR touch!"
Tot zover de bio. Niets over de vier platen waarmee ze bewezen ook in de studio tot mooie dingen in staat te zijn. Met The Carousel (2004), Chatroubadour (2005), Kamiki (2011) en Strange Flute (2013) raakten ze bij de vaderlandse muziekpers menige snaar. Niks over hun platen met Ricky Koole, waarvan de laatste - de americana plaat Ricky Koole With Ocobar - indruk wist te maken door gave covers van Kris Kristofferson’s 'For The Good Times', Steve Earle's 'My Old Friend The Blues' en een geroemde country-versie van Aretha Franklin's 'Do Right Woman, Do Right Man'.
Staan ze live op eigen benen, dan kan je ze zien schitteren in programma's als 'De Oerknal van Rock 'n Roll', waarin ze teruggaan naar de begindagen van de rock 'n' roll, begin jaren 50 in Sam Phillips' Sun Studio in Memphis, waar Elvis Presley z'n eerste plaatje opnam, met in z'n kielzog legendes als Johnny Cash, Roy Orbison en Jerry Lee Lewis. En in hun gloednieuwe Holland Amerika Lijn, over de muzikale avonturen van vaderlandse helden als Willy Alberti en Golden Earring in het grote Amerika. Over het befaamde Nederlandse koppel Mouth & MacNeal dat wel een dikke vette Amerikaanse hit had maar liever thuis bleef dan in het verre buitenland te toeren.
Wat Ocobar hier op Meziek mit Bus gaan doen is geheel titelloos. Maar dat het aanstekelijk zal zijn, en volop dansbaar, daar kan je wel van uit gaan. Voor deze muzikale alleskunners is geen genre veilig. Dat wordt smullen.